Logo Eviness

Over mij

In de tijd van toen...

Huppelde ik als kind al mee op de boerderij van mijn grootouders, die schuin tegenover ons woonden. Ik zorgde mee voor de biggetjes, kippen, eendjes, bracht de koeien mee naar de wei, plukte gras voor de konijntjes en speelde met mijn straathondje Blacky, die ik van mijn lievelingsoma toevertrouwd kreeg. Als kind onbezonnen, speels en in verbinding met de natuur, dieren en lieve mensen om me heen.

Aan een mooie tijd is ook een keerzijde!

Door veel met dieren bezig te zijn, word je dan ook geconfronteerd met verlies en overlijden van dieren. In mijn geval niet alleen met dieren. Op 6-jarige leeftijd overleed ook plots “mijn oma”. In een droom (die ik nooit zal vergeten) kwam ze afscheid van me nemen. Afscheid is voor mij hier niet het juiste woord, voor mij was het eerder een teken van “ik ben er nog voor jou”, “je staat er niet alleen voor”. Zo heb ik het ook ervaren in mijn verdere leven. Maar dat kan je als kind niet vertellen, want dan ben je “raar”.

Hobbel de bobbel...

Het afscheid nemen ging gewoon door. Onze huisdieren Sloeber, Snoepje, Xenco, Zora en mijn eigen hond Xancho die ik moest achterlaten. En ja… ieder afscheid heeft dan zijn eigen verhaal en herinnering. Ook als verpleegkundige werd ik geregeld geconfronteerd met de dood en alles wat daarbij hoort. Hier kon ik mijn patiënten en hun naasten begeleiden in hun proces en verlies.

En ook voor mij kwam die ene speciale in mijn leven!

Een dik bolletje wol lag bij een oudere man (met een hart voor dieren) in de garage te slapen. Hij was de laatste pup uit het nest. Hij keek niet om naar andere mensen, liep niet naar hun toe… eten en slapen… dat was het enige wat hij deed, vertelde de man,… tot hij mij hoorde… Vanaf dat moment kwam Wannes (Golden Retriever) in mijn leven.

En nu weet ik waarom!

Ieder dier dat in mijn leven kwam, was me dierbaar, maar mijn band met Wannes is zo intens, voelt zo vertrouwelijk en onvoorwaardelijk. Wij begrijpen elkaar gewoon!

Wannes heeft ook niet het gemakkelijkste pad gekregen als hond hier. Hij heeft ook te maken gekregen met afscheid nemen van zijn geliefde mensen, dierenvriendjes en enkele zware ingrepen moeten ondergaan. Maar de liefde die hij mag ontvangen van zijn naaste omgeving en de levensenergie die hij uitstraalt en doorverzettingsvermogen dat hij heeft… dat maakt dat hij nu ons 15-jarige oudje mag zijn. (NB: ondertussen is Wannes op 4/6/2023 in alle zachtheid overleden)

Hij (steunde) steunt mij door dik en dun, spiegelt mij lessen, laat me op tijd naar buiten gaan en verbinden met de natuur, om opgeladen weer verder te kunnen. Door onze band ben ik gaan lezen over dierencommunicatie, ben ik er mij in gaan verdiepen en heb er een cursus rond gevolgd. Prachtig welke boodschappen ik mag ontvangen en doorgeven. Ik ben meer en meer mijn hart gaan volgen, mijn passie: de verbinding tussen mens en dier.

Wat een dier niet allemaal in gang kan zetten!

Gevolgde opleidingen

  • palliatieve zorg, stervensbegeleiding en rouwverwerking voor dieren;
  • bloesemremedies voor mens en dier;
  • triA Wandelcoach met aandacht voor thema verlies;
  • energetische stervensbegeleiding;
  • basis energetische systeemtherapie en verdieping trauma
  • en nog veel losse workshops.

    Al deze opleidingen en workshops kwamen op mijn pad om te groeien in bewustzijn en als mens.

De reden waarom ik naast jou kan lopen en je helpen in je verliesproces?

Is alvast mijn achtergrond als verpleegster, waar ik jaren patiënten (en hun naasten) zowel fysisch als psychisch begeleidde bij hun ziekte, verlies… 


Zelf ontdekken welke intense band je kan hebben met je huisdier en wat dieren ons spiegelen, geeft aan dat het verlies van ons huisdier zelfs nog intenser kan zijn dan dat van een geliefd persoon. Ik begrijp dat en dat heeft absoluut aandacht nodig!

Door zelf nog intense  verliezen te ervaren en te doorleven, kan ik zo mee gaan in jouw gevoelswereld. Mijn dierbaarste Wannes overleed op 4/6/2023 en 2 dagen later mijn dierbaarste mama op 66 jarige leeftijd.

Door de specifiekere opleidingen die ik hiervoor nog volgde en mijn eigen hobbelig levenspad, kan ik jou (en je geliefde dierenvriend) deze aandacht en steun geven. Je staat er niet alleen voor!

Mijn thuis

Een bosrijke omgeving, samenwonend met mijn vriend Guy (die zowel naast me als achter me staat), de 2 pluskinderen en onze dieren zoals Wannes*, Aiko onze Duitse Herder, Kasper onze kat, Snuffy ons konijn, onze wilde katten die tussendoor een hapje komen eten, de kippen, de vele vogeltjes die komen smullen, een egel die passeert… en wie weet… zijn er nog geitjes op komst.

Ontdek je graag hoe ik je kan helpen?

Neem verder een kijkje op mijn website naar “Mijn programma” en ontdek hoe ik je verder kan helpen.

Neem contact met mij op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek, waar we kijken wat het verlies met je doet en hoe ik je kan helpen.

 

 

Via mail: eviness@outlook.be
Via gsm: 0489/17 98 91
Of via onderstaande knop.

Wacht... Ga nog niet weg!

Gratis Weggever

Angst en twijfels om hulp te vragen bij het verlies van je geliefde huisdier?

Ontdek het in dit gratis ebook!

Ebook - Help ik word niet begrepen!